Nilai Seorang Bayi Hanya Dilongkang?

Kebiadapan manusia apabila zuriat sendiri dicampak kelongkang.....tahu nak sedap jer..bila mengandung bayi dibuang bagaikan sampah..kesian bayi malang ini mempunyai ibu bapa celaka yang sedemikian rupa.

MAYAT seorang bayi perempuan yang cukup sifat dan masih bertali pusat ditemui di dalam sebuah longkang belakang deretan rumah teres kira-kira jam 9 pagi tadi di Taman Seri Sg Pelek,Sepang.Menurut Ketua Polis Daerah Sepang Asisten Komisioner Mohd Yusoff Awang berkata,mayat bayi yang dianggar dua kilogram itu telah dijumpai oleh penduduk di situ.Menurutnya lagi,hasil pemeriksaan awal ke atas mayat bayi yang berkulit cerah itu menemui kesan calar pada dahinya dipercayai terkena batu pada longkang.Mayat bayi itu telah dihantar ke Hospital Serdang untuk disiasat.

*suami saya share pic & info ni dgn saya.. Sedih sgt tgk nasib si kecik ni.. Longkang akhirnya tmpt terakhir dia.. Xsanggup nk bayangkan betapa siksanya dia sewaktu dicampak di longkang ni dgn kepala dgn bdn terhentak dkt batu longkang itu.. Lepas tu mungkin lemas dgn air longkang yg kotor tu.. Allahuakbar..
Semoga si perlaku dpt hidayah drpd Allah Taala..

No comments