200k Penyokong Hadir Ceramah Anuar Mendapat Sambutan Orang Kemaman!!


Ceramah Ketua Pembangkang Anuar Ibrahim yang berlangsung di kemaman dengan Target kehadiran 200k penyokong tidak kesampaian apabila ceramah itu hanya dihadiri lebih kurang 200 orang sahaja malam tadi.

terang lagi nyata bahawa penyokong PAS tidak lagi menyokong kehadiran Anuar Ibrahim yang terdesak mencari sokongan terhadap kes liwat nya dengan tema ceramah "Rakyat Hakim Negara"di daerah itu.Umum mengetahui polemik Anwar yang mahu mengheret rakyat dalam kancah politik kotornya menjelang keputusan mahkamah rayuan kes salah laku liwat pada 10 Februari ini dengan 'roadshow' ke seluruh negara untuk mempengaruhi rakyat membenci kerajaan jika keputusan mahkamah tidak memihak dirinya.

Kebanyakan intipati ceramah hanya bermodalkan isu kritikan terhadap kerajaan dengan menjaja isu semasa seperti tragedi pesawat mas MH17 dan kehilangan MH370, banjir yang berlaku di beberapa negeri yang disebabkan kelemahan pentadbiran kerajaan.

Kenyataan Menteri Perdagangan dan Kepenggunan mengenai boikot peniaga tidak turunkan harga barang diputarbelit bagi menunjukkan Datuk Ismail sebagai rasis.

Anwar turut masih tidak berpuas hati dengan keputusan pilihan raya umum yang ke 13 dengan menuduh wujud unsur-unsur penipuan.

No comments