Syabas Ahmad Razif "Tegas Dalam Pendirian Islam"Assalamualaikum..... pembaca-pembaca sekelian...hari ini negeri Terengganu dibawah kepimpinan Menteri Besar nya YAB Dato Hj Ahmad Razif Abd Rahman telah melaksanakan apa yang ditegaskan dalam Islam.

Dimulakan dengan premis-premis perniagaan diarahkan tutup pada waktu solat jumaat bermula jam 12.30 tengah hari hingga ke 2.30 petang bagi memberi laluan kepada kaum lelaki Islam dinegeri ini yang berkerja pada hari tersebut.

Selepas itu Ahmad Razif mahu pula pihak MAIDAM mengambil tindakan terhadap perempuan yang berpakaian tidak sopan dan menjolok mata di tempat-tempat umum dan berpeleseran dengan bukan muhrim  bagi menjaga imej kita sebagai orang Islam serta negeri Terengganu itu sendiri.

Bagi kaum Adam yang liat mengerjakan solat jumaat dan merayau-merayau di tempat umum eloklah di ambil tindakan yang sewajarnya. Elok jugak sumbat dalam van jenazah selepas itu masukkan dalam liang kubur sekali, biar mereka tau pentingnya solat bagi kita umat Islam..

penulis mengucapkan syabas dan Tahniah kepada kepimpinan negeri Terengganu yang tegas dalam soal ini...elok lah kiranya diambil tindakan sekali pada pembeli numbor ekor  serta tutup pusat-pusat hiburan yang mempamirkan tarian-tarian ghairah contohnya di Primula hotel dan lain-lain tempat yg sewaktu dengan nya.ini hanya pandangan penulis sahaja..
1 comment: