Adun Bukit Payung : Elaun Puluhan Ribu Hanya Untuk Tabur FitnahTidak Padan dengan nama seorang Ustaz , kehidupan hari-hari fitnah orang sahaja.... sia-sia ambil elaun Adun RM 11 ribu hanya untuk menabur fitnah..... ini ke YB yang kamu pilih?
Atau Ada yang masih tidak tahu elaun YB Bukit Payung ini dah sampai puluhan Ribu??????

Semalam YB ni fitnah lagi Menteri Besar Terengganu berkenaan Plat TTB......

Mungkin jawapan MB semalam telah menjawab segala persoalan yang menjadi bahan Fitnah YB bukit Payong ini.


Di  bawah ni ada jawapan Menteri Besar Berkenaan Isu Plat TTB 


http://terengganutimes.com/kerajaan-beli-plat-ttb-bawah-2-ribu

Kuala Terengganu :  Kerajaan Negeri Akan Menolak balik no pendadtaran kenderaan (plat) TTB yang ditawarkan JPJ pada harga yang terlalu tinggi.

Menteri Besar Terengganu , Dato seri Ahamd razif abd Rahman berkata,  Kerajaan Negeri Tidak akan membeli plat TTB yang telah dipohon dan harganya melebihi RM2 ribu ringgit.

“kita telah memohon kepada Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) yang telah bersetuju untuk rizabkan nombor  Plat TTB 1 hingga 100 melalui sokongan daripada Setiausaha Kerajaan Negeri , 

“walaubagaimanapun JPJ telah memohon supaya harga plat berkenaan akan ditentukan sendiri oleh mereka dan bukannya kita”

“ kita masuk tender hanya dengan harga RM 500 hingga RM1000 sahaja kerana ini permohonan daripada kerajaan negeri,

“Plat TTB yang harga tinggi itu kita akan serah kembali kepada JPJsupaya ianya boleh dibeli oleh petender yang membida harga tertinggi, katanya hari ini pada sidang Media di Dewan Penyelaras Dun Seberang Takir selepasmenyampaikan  bantuan pakaian sekolah kepada  692 orang pelajar daripada 446 buah keluarga dengan peruntukkan  sebanyak RM69,200.

Sehubungan dengan itu, beliau  memberitahu Plat kenderaan Exco Kerajaan negeri akan kekal dengan Nombor plat yang lama , ujarnya.

No comments