Pas Terengganu tidak ingin berdamai dengan Umno !
Selari dengan perjumpaan dua pemimpin tertinggi parti Najib dan haji hadi minggu lalu bagi menjalinkan hubungan baik sesame ISLAM akan tetapi masih ada lagi barua dan broker didalam kepimpinan Pas yang tidak mahu perkara baik itu terjadi.

Ini telah terjemahkan dalam beberapa lontaran di Media sosial barua Pas iaitu Ahmad Amzad Hashim ( ketua penerangan Pas Kuala Terengganu ), Mohd Nor Hamzah ( adun Bukit Payung), Satipul bahari mamat( Adun PAS Paka) dan sabrie yusof  (facebooker macai Pas ) yang telah banyak menyerang kepimpinan negara dan negeri Terengganu.

Malang sungguh nasib mereka yang tidak suka akan kebaikkan yang dilakukan oleh pemimpin yang mahu bersatu bagi menyumbang idea dan pandangan untuk pembangunan menyeluruh Melayu Islam di Malaysia.Seluruh rakyat mahu gabungan ini terjalin bagi menyatukan seluruh umat islam di  negeri ini dari pepecahan yang belaku setiap hari.

Sudah tiba masanya melayu ISLAM bangkit dari diperkotak katikkan oleh extrimis agama lain yang mana kita sedia maklum ada gerakan untuk menjadikan  negara ini sebuah negara Kristian.


kita harus melihat  dari beberapa sudut pembangunan sahsiah dan juga social akan menjadi lebih stabil bila mana gabungan dua idea parti politik terbesar ini akan menjadi realiti.

Kenapa barua-barua ini tidak senang apabila pemimpin tertinggi mereka mengadakan perjumpaan dengan pemimpin tertinggi umno?

No comments