BN Kekal Di Kuala Kangsar


Kuala Kangsar : Pusat Daerah Mengundi (PDM) Taman Bunga Raya dalam dewan undangan negeri (DUN) Bukit Chandan dibawah selian Badan Perhubungan UMNO Negeri Terengganu.

Bagi Pilihan Raya Kecil (PRK) P067 Kuala Kangsar, kontijen UMNO Terengganu diketuai oleh Dato’ Din Adam merangkap Ketua UMNO Bahagian Dungun yang akan memastikan PDM Taman Bunga Raya salah satu penyumbang kemenangan Barisan Nasional(BN) kali ini.

 
Jumlah pengundi PDM Taman Bunga Raya seramai 1,374 orang yang mana pengundi melayu sebanyak 802 orang, cina 381 orang, india 190 orang dan lain-lain bangsa 1 orang.

Menurut Alwi Mat,42, BN akan kekal di Kuala Kangsar ini kerana beberapa faktor dan strategi yang disusun secara bersama dengan bantuan jentera dari Terengganu.

“Melihat senario politik hari ini, beberapa strategi yang akan diguna pakai oleh jentera BN Terengganu bagi mengembalikan sokongan pengundi kepada BN yang mana berada dalam kekeliruan setelah diasak pembangkang dalam tempoh berkempen ini,” ujurnya

Sementara itu, PRK kawasan Parlimen Kuala Kangsar menyaksikan pertandingan empat penjuru antara Barisan Nasional (BN), PAS, Parti Amanah Negara (Amanah) dan Bebas.

Mereka ialah Datin Mastura Mohd Yazid daripada BN, Ketua Dewan Muslimat PAS Perak Dr Najihatussalehah Ahmad, Naib Ketua Amanah kawasan Kuala Kangsar Prof Dr Ahmad Termizi Ramli dan calon Bebas Izat Bukhary Ismail Bukhary.

PRK Parlimen Kuala Kangsar diadakan berikutan kematian penyandangnya Datuk Wan Mohammad Khair-il Anuar Wan Ahmad yang terkorban dalam nahas helikopter di Sebuyau, Sarawak pada 5 Mei lepas. – terengganutimes.com

1 comment:

 1. Assalamualaikum.Wr.Wb perkenalkan saya seorang TKW ARAB SAUDI
  Saya ingin berbagi cerita siapa tau bermanfaat kepada anda semua bahwa saya yg dulunya cuma seorang TKW di ARAB SAUDI jadi pembantu rumah tangga yg gajinya tidak mencukupi keluarga dikampung, jadi TKW itu sangat menderita dan disuatu hari saya duduk2 buka internet dan tidak disengaja saya melihat komentar orang tentan AKI BROMO dan katanya bisa membantu orang untuk memberikan nomor yg betul-betul tembus dan kebetulan juga saya sering pasan nomor di ARAB SAUDI, akhirnya saya coba untuk menhubungi AKI BROMO dan ALHAMDULILLAH beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor, dan nomor yg diberikan AKI BROMO memang betul-betul terbukti tembus 100% dan saya sangat bersyukur berkat bantuan AKI BROMO kini saya bisa pulang ke INDONESIA untuk buka usaha sendiri,,mungkin saya tidak bisa membalas budi baik AKI, sekali lagi makasih yaa KI atas bantuannya dan bagi teman-teman yg menjadi TKW atau TKI seperti saya,Jadi buat yang pengen seperti saya silahkan hubungi (AKI BROMO) di nomor 085-288-958-758 Anda tidak usah ragu akan adanya penipuan atau hal semacamnya sebab saya sudah membuktikan sendiri keampuhan bantuan beliau kini giliran Anda trimahkasi… insya ALLAH beliau akan membantu anda.Ini benar-benar kisah nyata dari saya seorang TKW... JIKA ANDA KURANG YAKIN ATAU KURANG PERCAYA >>>>>KLIK DISINI<<<<<

  SEKEDAR INFO: SEDIKIT BANTUAN DARI AKI BROMO.???
  1.MASALAH EKONOMI
  2.TERLILIT HUTANG
  3.PESUGIHAN
  4.DANA GAIB/UANG BALIK
  5.PENGLARIS BISNIS
  6.TOGEL
  7.PERLANCAR DALAM BERBAGAI HAL
  8.MASALAH RUMAH TANGGA DAN LAIN-LAIN.

  Jadi kepada teman-teman yang lagi mengalami masalah, jangan anda putus asah,,,(AKI BROMO) akan membantu anda semua dalam berbagai suatu masalah dan ingin merubah nasib anda seperti saya apa bila ada waktu silahkan hubungi (AKI BROMO) Di Nomor: 085-288-958-758 dan dengan penuh harapan yakin dan percaya insya ALLAH apa yang anda ingingkan pasti tercapai.  ..(`’•.¸(` ‘•. ¸* ¸.•’´)¸.•’´)..
  «´ Thanks sOb rOoMnyA ¨`»
  ..(¸. •’´(¸.•’´ * `’•.¸)`’•.¸ )..

  ReplyDelete