PRK K.Kangsar : 312 Orang Buang Undi Awal Esok


Seramai 312 orang anggota polis termasuk Pasukan Gerakan Am (PGA) dan pasangan mereka terlibat dalam pengundian awal bagi Pilihan Raya Kecil (PRK) Kuala Kangsar, Perak, esok.
Pengerusi Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) Dato’ Seri Mohd Hashim Abdullah dalam satu kenyataan berkata, SPR akan membuka satu Pusat Mengundi yang terdiri daripada dua tempat mengundi (saluran) di Kuala Kangsar iaitu di Dewan Tun Salleh Ismail, di Ibu Pejabat Polis Daerah Kuala Kangsar dan Bilik Mesyuarat, Balai Polis Manong.
“Proses pengundian awal akan dijalankan mengikut kaedah pengundian biasa dengan dikendalikan petugas SPR dan dakwat pilihan raya akan digunakan dalam proses itu,” katanya.
Mohd Hashim berkata, proses pengundian awal itu akan disaksikan oleh ejen-ejen calon yang bertanding di bahagian pilihan raya berkenaan.
“Di samping itu, Pemerhati Tempatan daripada pertubuhan bukan kerajaan (NGO) yang dilantik oleh SPR juga boleh memerhati proses tersebut dengan kebenaran masuk ke pusat-pusat pengundian oleh Polis Diraja Malaysia (PDRM),” katanya.
Proses pengundian yang bermula 8 pagi akan ditutup sepenuhnya pada 5 petang.
Kertas-kertas undi akan disimpan di lokap-lokap polis dan hanya akan dikira pada 18 Jun ini, katanya.
PRK itu diadakan berikutan kematian ahli Parlimen Kuala Kangsar, Dato’ Wan Mohammad Khair-il Anuar Wan Ahmad yang terkorban dalam nahas helikopter di Sebuyau, Sarawak, 5 Mei lepas.
Parlimen Kuala Kangsar merekodkan 32,949 pemilih dan pengundian akan diadakan pada 18 Jun ini, serentak dengan PRK Sungai Besar di Selangor.

1 comment:

 1. Assalamualaikum.Wr.Wb perkenalkan saya seorang TKW ARAB SAUDI
  Saya ingin berbagi cerita siapa tau bermanfaat kepada anda semua bahwa saya yg dulunya cuma seorang TKW di ARAB SAUDI jadi pembantu rumah tangga yg gajinya tidak mencukupi keluarga dikampung, jadi TKW itu sangat menderita dan disuatu hari saya duduk2 buka internet dan tidak disengaja saya melihat komentar orang tentan AKI BROMO dan katanya bisa membantu orang untuk memberikan nomor yg betul-betul tembus dan kebetulan juga saya sering pasan nomor di ARAB SAUDI, akhirnya saya coba untuk menhubungi AKI BROMO dan ALHAMDULILLAH beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor, dan nomor yg diberikan AKI BROMO memang betul-betul terbukti tembus 100% dan saya sangat bersyukur berkat bantuan AKI BROMO kini saya bisa pulang ke INDONESIA untuk buka usaha sendiri,,mungkin saya tidak bisa membalas budi baik AKI, sekali lagi makasih yaa KI atas bantuannya dan bagi teman-teman yg menjadi TKW atau TKI seperti saya,Jadi buat yang pengen seperti saya silahkan hubungi (AKI BROMO) di nomor 085-288-958-758 Anda tidak usah ragu akan adanya penipuan atau hal semacamnya sebab saya sudah membuktikan sendiri keampuhan bantuan beliau kini giliran Anda trimahkasi… insya ALLAH beliau akan membantu anda.Ini benar-benar kisah nyata dari saya seorang TKW... JIKA ANDA KURANG YAKIN ATAU KURANG PERCAYA >>>>>KLIK DISINI<<<<<

  SEKEDAR INFO: SEDIKIT BANTUAN DARI AKI BROMO.???
  1.MASALAH EKONOMI
  2.TERLILIT HUTANG
  3.PESUGIHAN
  4.DANA GAIB/UANG BALIK
  5.PENGLARIS BISNIS
  6.TOGEL
  7.PERLANCAR DALAM BERBAGAI HAL
  8.MASALAH RUMAH TANGGA DAN LAIN-LAIN.

  Jadi kepada teman-teman yang lagi mengalami masalah, jangan anda putus asah,,,(AKI BROMO) akan membantu anda semua dalam berbagai suatu masalah dan ingin merubah nasib anda seperti saya apa bila ada waktu silahkan hubungi (AKI BROMO) Di Nomor: 085-288-958-758 dan dengan penuh harapan yakin dan percaya insya ALLAH apa yang anda ingingkan pasti tercapai.  ..(`’•.¸(` ‘•. ¸* ¸.•’´)¸.•’´)..
  «´ Thanks sOb rOoMnyA ¨`»
  ..(¸. •’´(¸.•’´ * `’•.¸)`’•.¸ )..

  ReplyDelete