Kerajaan Terengganu Mohon PLUS Berhad Kurangkan Kadar Tol LPT2

7
KUALA TERENGGANU – Kerajaan negeri akan mengemukakan rayuan kepada Plus Malaysia Berhad bagi mengurangkan kadar tol Lebuhraya Pantai Timur (LPT2), kata Menteri Besar, Ahmad Razif Abdul Rahman.
Lebuh raya sepanjang 184 kilometer itu, mengenakan kadar 12 sen per km kepada pengguna sejak perlaksanaan kutipan tol mulai 15 Julai lalu.
“Dengan mempertimbangkan semula rayuan yang dibuat orang ramai, kerajaan negeri akan mencadangkan kepada Plus dan Lembaga Lebuhraya Malaysia untuk mengkaji semula kadar tol itu sehingga infrastruktur dan perkhidmatan ini sedia digunakan,” katanya pada Selasa.
Ahmad Razif berkata usaha ini penting dalam mencapai kata sepakat bagi kedua-dua belah pihak, iaitu pengguna lebuh raya dan pihak Plus sendiri.
Pelaksanaan kutipan tol telah diumumkan oleh Lembaga Lebuhraya Malaysia pada 11 Julai lalu.
Lebuh raya ini bakal dikendalikan anak syarikat milik penuh Plus, Lebuhraya Pantai Timur 2.
Menurut syarikat pemegang konsesi itu, kadar sebanyak RM19.70 akan dicaj kepada pengguna yang menggunakan lebuh raya berkenaan untuk perjalanan dari Plaza Tol Kuala Terengganu ke Plaza Tol Cheneh.

1 comment:

 1. Alhamdulillah kami sekeluarga ucapkan banyak terima kasih kepada KI RONGGO LAWE atas bantuan KI RONGGO LAWE kami sudah bisa membayar semua hutang hutang kami yang menumpuk setinggi gunung kami juga sudah bisah buka usaha KI RONGGO LAWE, dulunya si saya ragu ragu dan kurang percaya yang namanya pesugihan uang gaib tapi mencoba dan alhamdulillah ternyata KI RONGGO LAWE benar - benar bisa menbantu saya dengan pesugihan uang gaib sekali lagi terima kasih KI RONGGO LAWE salam sukkses selalu.
  kalau mau seperti saya hubungi KI RONGGO LAWE Tlp/WhatsApp : 0853-1403-1099, atau KLIK DISINI

  INILAH JENIS MACAM PESUGIHAN DAN BOCORAN TOGEL 2D 3D 4D 5D 6D.....
  KI RONGGO LAWE Tlp/WhatsApp : 0853-1403-1099, atau KLIK DISINI

  >PESUGIHAN TUYUL| PELARIS USAHA
  >PESUGIHAN UANG GAIB
  >PESUGIHAN JIN KHODAM
  >PESUGIHAN UANG ASMA
  >PESUGIHAN UANG SEPASANG
  >PESUGIHAN UANG BALIK
  >TRANSFER JANIN
  >PESUGIHAN PUTIH TAMPA TUMBAL
  >PESUGIHAN NIKAH JIN
  >PELARISAN DAGANG

  ReplyDelete